Φυσική μελέτη και ανάδειξη των πλεονεκτημάτων για υλοποίηση νανοηλεκτρονικών τρανζίστορ επίδρασης πεδίου (FET) που μπορούν να προσφέρουν οι νανοδομές ημιαγωγών III-Νιτριδίων (GaN και κυρίως InN). Στόχος είναι να συνδυαστεί η επαύξηση της ταχύτητας ολίσθησης ηλεκτρονίων στο κανάλι του FET με τον αποτελεσματικό ηλεκτροστατικό έλεγχο της αγωγιμότητάς του από το ηλεκτρόδιο της Πύλης. Το InN είναι ιδανικός ημιαγωγός για υψηλή ταχύτητα ηλεκτρονίων και το κανάλι από νανονήμα (nanowire) ημιαγωγού με πανταχόθεν περιβάλλουσα Πύλη βελτιστοποιεί τον ηλεκτροστατικό έλεγχο. Ο υποψήφιος διδάκτορας θα πραγματοποιήσει πειραματική έρευνα με χρήση της μοναδικής ερευνητικής υποδομής για επιταξιακή ανάπτυξη, επεξεργασία ημιαγωγών και κατασκευή διατάξεων και χαρακτηρισμό υλικών και διατάξεων που διαθέτει το Τμήμα Φυσικής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ. Επίσης θα μελετήσει με φυσικούς υπολογισμούς την χωρική μεταβολή ενεργειών, πεδίων και τη κατανομή ηλεκτρικού φορτίου στις νανο-ετεροδομές.
Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης ακολουθήστε τον σύνδεσμο 'Related Documents'
Στο φάκελο υποβολής της πρότασης θα πρέπει να εμπεριέχονται τα ακόλουθα:
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση hr@iesl.forth.gr [5] με κοινοποίηση (cc): στον Καθηγ. Αλέξανδρο Γεωργακίλα (alexandr@physics.uoc.gr [6]). Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν με την ένδειξη: «Αίτηση στο πλαίσιο του προγράμματος EPINEET, της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με Α.Π. … και κωδικό θέσης … » (όπως αυτός αναφέρεται στον Πίνακα του Παραρτήματος).
Links
[1] https://www.iesl.forth.gr/people/georgakilas-alexandros
[2] https://www.iesl.forth.gr/sites/default/files/formgr20231024.doc
[3] https://www.iesl.forth.gr/sites/default/files/formen20231024.docx
[4] https://www.iesl.forth.gr/sites/default/files/positions/%CE%A8%CE%98%CE%A1%CE%9D469%CE%97%CE%9A%CE%A5-%CE%A11%CE%A7%20%284%29.pdf
[5] mailto:hr@iesl.forth.gr
[6] mailto:alexandr@physics.uoc.gr